فکر کنید شب تار است و می خواهید پیاده روی کنید ...
چگونه قدم برمی دارید؟! آیا حاضرید مثل روز روشن قدم بردارید و به تندی صبح روشن حرکت کنید یا اینکه آهسته و با احتیاط پای خود را روی زمین می کشید تا اگر چاله یا مانعی بود به زمین نخورید ؟!
قطعا جواب شما فرض دوم است و هیچ کس حاضر نیست در شب تاریک دوان دوان مسیر بپیماید .
این نکته را گفتم تا یکی از مسائل زندگی امروزی را بیان کنم .
امروزه شایعات و سخنان بی پایه و اساس در مورد مسائل مختلف بسیار زیاد شده از شایعه درباره بزرگان گرفته تا در مورد بیماریها و غذاها و ... که اگر بخواهیم همه را نام ببریم مثنوی صد من کاغذ شود . از طرف دیگر با پیشرفت روز افزون شبکه های اجتماعی و جمعی و با وجود برخی از افراد که دارای روحیه زود باوی هستند ، شاهدیم که تا پیامی به دستشان می رسد بدون تحقیق و اطلاع از صحت و یا نادرستی آن فورا آن را به اشتراک می گذارند و در واقع عطش دارن تا همگان را از خبر داغی که به دستشان رسیده با خبر کنند .
گاه انسان گمان می کند که فرستنده آن پیام از نعمت عقل محروم است چون اندک اندیشه ای دروغ بودن برخی از اخبار و شایعات را روشن خواهد کرد .
قرآن کریم می فرماید : همان طور که در شب تاریک با احتیاط حرکت می کنی ، اگر یک مطلبی برایت روشن نبود و تاریک و مبهم بود آنجا هم حرکت نکن! آنجا هم بایست! آنجا هم زود
داوری و قضاوت نکن!
چیزی که نسبت به آن آگاه نیستی و آگاهی و اطلاع نداری دنبال نکن، چون آسیب می بینی و گاه آسیب می رسانی .
🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جاءَکمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَینُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلی ما فَعَلْتُمْ نادِمِینَ ؛ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر فاسقی برای شما خبری مهم آورد تحقیق کنید، مبادا (از روی زودباوری و شتاب زدگی تصمیم بگیرید و) ناآگاهانه به گروهی آسیب رسانید، سپس از کردۀخود پشیمان شوید»(حجرات /6)
از جمله پیامهای این آیه شریفه این است که : مؤمن باید اهل تحقیق و بررسی باشد، نه فردی زودباور و سطحی نگر وایمان ، با خوش باوری سازگار نیست.